Riikka Kivimäki

Riikka Kivimäki on sosiologi ja yhteiskuntatieteiden tohtori, tutkija ja työelämän kehittäjä. Hänellä on ammatillisen opettajakorkeakoulun opettajatutkinto. Kaksivuotinen työnohjaajakoulutus on vuodelta 2012.

Riikka asuu Nokialla, mutta tällä hetkellä hän on kehittäjänä ESR-rahoitteisessa UUMA-hankkeessa Tampereen yliopiston terveystieteen yksikössä, toimipaikkana Seinäjoen yliopistokeskus.

Riikka on selvittänyt tutkimuksissaan ja sosiologian alan väitöskirjassaan työn ja muun elämän, erityisesti työn ja perheen yhteyksiä. Tutkimus perustuu pohjoismaisessa tutkimusprojektissa ja Suomen Akatemian hankkeissa kirjoitettuihin artikkeleihin.

Riikka on pitkän linjan työelämän tutkija ja kehittäjä. Tutkimuskohteita ovat olleet pienet yritykset, uusyrityskeskukset, työmarkkinoille palaavat äidit, toimihenkilö- ja teollisuustyöpaikat, etätyö sekä tietotyöammatit.

Työssä jaksamisen ja työhyvinvoinnin kehittämistyötä Riikka on tehnyt sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja palvelutaloissa. Täällä hetkellä kehittämisen kohteena ovat uudet mallit työkyvyn ylläpitämisessä työterveyshuoltoyksiköiden työssä.

Ota yhteyttä Riikkaan sähköpostilla riikka.kivimaki (at) tietoq.fi.